Maritim

Velkommen til fagtemaet Maritim i Holbæk

FGU Maritim i Holbæk ligger under fagtemaet Byg, Bolig og Anlæg, men med fokus på de maritime fag.

Vi har en 70 år gammel træjolle, som vi er i gang med at renovere. Her er der både arbejde med træ, metal, motor og efterbehandling af træ. På værkstedet laver vi også finere træarbejde, hvor vi bygger en piratkiste og selv laver hængsler i metal, samt laver vi vores egen arbejdskniv.

Vi har samarbejde med Kystliv Holbæk, hvor vi sejler i de små isefjordsjoller og laver mindre håndværksopgaver, f.eks. at sy en ”riggerpose”, altså sejlmageri.

Vi har navigations-undervisning i den kolde tid, og der er mulighed for at tage et duelighedsbevis.

Maritim har også et samarbejde med Nationalmuseets Skibe og Værft, hvor vi kommer ud og sejler med de store skibe Galeasen Anna Møller og Skonnerten Bonavista og laver diverse sømandskab.

Vi forsøger at komme så meget ud af huset, som vi kan og besøger den Maritime sektor, både dem på land og dem på vand.

Holdet er et rigtigt hyggehold med en dejlig afslappet omgangstone. Der bliver knyttet gode venskaber, og vi kommer tæt på hinanden, når vi er så meget på ture og ude og sejle. Vi har brug for hinanden og skal stole på, at der er en, der tager over, når en anden bliver træt.

Det kræver ikke kendskab til det at sejle eller håndværksmæssige fag. Alle kan være med, og du kan være sikker på, at du bliver taget godt imod på FGU Maritim, og at du kommer her fra med nye kundskaber.

På FGU Nordvestsjælland tilbyder vi

12 Fagtemaer: