Miljø & Genbrug + KREA

Velkommen til værkstedslinjen Miljø & Genbrug.

Vi tilbyder 2 hold i Holbæk MG og MG KREAErika Hansen

Faglærer (MG KREA)

HolbækJan

Faglærer (MG)

HolbækChristel Parby

Faglærer (MG KREA)

Holbæk

MG

På værkstedet er mellem 80 og 90% af de materialer, vi arbejder med, fra genbrug. Vi producerer brugbare hverdagsting, som for eksempel dørstoppere, træbænke, blyantsholdere i træ og skraldespande af genbrugsmaterialer.

Derfor går en del af undervisningen også ud på, hvad man kan fremstille af brugbare hverdagsting af genbrugsmaterialer. Her vil din egen kreativitet også komme i brug.

Du kommer også til at blive fortrolig med de forskellige værktøjer, fagsprog, materialeegenskaber, produktion og sikkerhed, der bruges indenfor miljø og genbrug. Lige som virksomhedsbesøg på genbrugspladser også indgår som inspiration på værkstedet.

Vi holder til i Andelslandsbyen Nyvang, der er et oplevelsescenter med flere forskellige værksteder. Derfor kan du også komme til at stifte bekendtskab med de gamle, traditionelle håndværksfag. 

Du finder værkstedslinjen Miljø & Genbrug i Holbæk.

Du kommer til at arbejde med disse emner:

  • Genbrugsmaterialer
  • Materialevalg
  • Produktion
  • Kvalitetsbehov
  • Sikkerhed
  • Værktøjsanvendelse

MG KREA

Går du op i miljøet? Vil du hellere genbruge end smide ud? Så er “MG KREA” et rigtig godt valg.  

På værkstederne er mellem 70 og 90% af de materialer, vi arbejder med, fra genbrug. Vi laver ting, der kan bruges til noget, som for eksempel tasker, indkøbsnet, upcycling af møbler, upcycling af tøj, kasser af genbrugsmaterialer, spil, årstidspynt...

Vi arbejder med alle dele af designprocessen, fra ide til færdigt produkt – og din kreativitet er i centrum. I denne proces lærer du forskellige begreber som moodboard, skitse, instruerende tekst og video. Desuden får du styr på de forskellige dele der indgår miljø og genbrug, fra værktøjer, fagsprog, materialevalg, over produktion, kvalitetsbehov, til værktøjsanvendelse og sikkerhed.

Vi er et ligeværdigt fællesskab, hvor ingen kan alt, og alle kan noget – og sammen kan vi udrette mere end vi tror.

Du finder “MG KREA” i Holbæk.

På FGU Nordvestsjælland tilbyder vi

11 Fagtemaer: