Hvad er FGU

Den forberedende grunduddannelse (FGU) er en helt ny skoleform for dig under 25 år, der har brug for at udvikle dig fagligt, socialt eller personligt for at komme videre i uddannelse eller job. Vi bygger vores uddannelse på erfaringer fra VUC, produktionsskoler og AOF, men også på en masse nyt. Vi har tænkt undervisning, pædagogik og skolemiljø sammen på en ny og spændende måde, og vi arbejder meget i projekter og skaber en fleksibel og motiverende vej for dig. Derfor kan vi hjælpe dig derhen, hvor du gerne vil.

Bor du i Holbæk, Odsherred eller Kalundborg Kommune, og er du hverken i gang med en uddannelse eller i job, kan FGU Nordvestsjælland hjælpe dig videre.

Hos os får du hjælp og støtte til at finde din personlige motivation og finde en retning for fremtiden. Du kommer til at bruge både hoved og hænder til at lære en masse fagligt. Samtidig bliver du en del af et stærkt fællesskab, hvor der er rig mulighed for en lang række sociale aktiviteter.

Vælg mellem tre spor

Den 1. august 2019 slår vi dørene op for vores skoler i Holbæk, Fårevejle og Svebølle. Her kan du få en forberedende uddannelse på op til to år med udgangspunkt i ét af tre spor:

Med en afgående eksamen giver AGU dig adgang til erhvervsuddannelser og gymnasiale uddannelser. Med en afsluttende faglig prøve giver PGU og EGU dig adgang til erhvervsuddannelserne.

Bliv klogere på dig selv

Når du er elev på FGU Nordvestsjælland bliver du klogere på sig selv, samtidig med at du får en uddannelse, du rent faktisk kan bruge til noget.

Hos os får du mulighed for at prøve en masse nye ting i trygge rammer, så du f.eks. kan finde svar på, hvad du er god til, hvilke opgaver du godt kan lide at arbejde med og hvilket job, du kan se dig selv i.

På FGU får du en aktiv og varieret skoledag. Undervisningen bygger på både praksis, produktion og praktik. I løbet af din uddannelse vil du lære at indgå i sociale sammenhænge, og du vil samtidig blive udfordret både fagligt, socialt og personligt, så vi kan sikrer dig, at du når så langt i din udvikling som muligt.

Ha’ det godt imens

For at kunne lære, skal du have det godt. Derfor vil du mærke, at dine undervisere går op i, at du trives og har det godt på skolen.

Alle vores medarbejdere har stor erfaring med at arbejde med unge mennesker. De er fagligt dygtige, og de møder dig, der hvor du er og har brug for at blive mødt. De brænder for at hjælpe unge mennesker videre, og de har ressourcer og overskud til at være nærværende og give dig et kærligt skub i den rigtige retning, når du har brug for det.

Hvis der er ting, der er svære under din uddannelse, kan du altid tale med en vejleder på din skole. I fællesskab skal vi nok sikre, at din skoletid bliver god, så du kan gennemføre dit forløb.

Som FGU-elev får du lov at uddanne dig i dit eget tempo. Der er ingen krav om, hvor hurtigt du skal gennemføre uddannelsen. Der er dog et udgangspunkt, der hedder, at uddannelsen skal gennemføres inden for to år.