FGU - Den Forberedende Grunduddannelse

En faglig og personlig udvikling, som ruster dig til at komme videre i livet med enten en uddannelse eller et job.

Hvad er FGU?

Hos FGU Nordvestsjælland kommer du til at udvikle dig fagligt og personligt, så du er rustet til at komme videre i dit liv med enten en uddannelse eller et job.

Derfor kommer du hos os både til at bruge dit hoved og dine hænder. På den måde kan du finde ud af, hvad det lige præcis er, som du er god til. Dermed bliver det letter. Vores undervisning er bygget op om de tre p’er: praksis, produktion og praktik, men også fra vores erfaringer fra VUC, produktionsskolerne og AOF. e for dig at finde ud af, hvilken retning du skal uddanne dig, eller hvilket job du skal søge.

Vi åbnede FGU Nordvestsjælland i august 2019 i Holbæk, Fårevejle og Svebølle.

På alle tre skoler kan du vælge mellem tre forskellige spor. Uanset hvilket spor du vælger, kan du tage den forberedende grunduddannelse på dette spor i op til to år.

Læs mere om de tre spor her:

Almen Grunduddannelse (AGU)

Produktionsgrunduddannelse (PGU)

Erhvervsgrunduddannelse (EGU)

På AGU kan du vælge de fag og det niveau, du skal bruge til at komme videre på erhvervs- eller de gymnasiale uddannelser.

På PGU og EGU kan du vælge det fagområde, du interesserer dig for og vil dygtiggøre dig i, og du får mulighed for at afslutte med en fagprøve. Du har også dansk og matematik samt mulighed for valgfag, så du kan imødekomme de krav, der er til optagelse på erhvervs- eller de gymnasiale uddannelser.

På FGU Nordvestsjælland tilbyder vi

12 Fagtemaer: