Musik, Kunst og Kreativitet

Velkommen på fagtemaet Musik, Kunst og Kreativitet i Fårevejle
Eller Basis+ Håndværk og Design i Svebølle

Elsker du at spille og synge? Og går du samtidig og drømmer om at stå på en scene, er det musiklinjens værksted, du skal sigte efter.

Her er den vigtigste produktion de koncerter og arrangementer, som eleverne optræder ved. Det er lige meget, om du allerede kan spille et instrument eller ej. Det vil du blive undervist i. Ligesom du også lærer at optage musik, mixe lyd til en koncert, skrive en sang og hvordan det foregår, når det skal optages i et studie.  

Du skal bare have lyst til at lære at spille og optræde.  

På fagtemaet lærer du også at planlægge og afvikle events og koncerter. Som musiker i dag skal du være din egen booker, manager og bogholder. Samtidig er det også godt at vide, hvordan man promoverer sin musik. Og ikke mindst hvad der skal til, hvis man vil gøre musikken til din levevej. 

Alle på musikforløbet får en grundig introduktion til musikteori samt musikhistorie, noder, akkorder, rytme- og genreteori. 

Du finder Musik, Kunst og Design på skolen i Fårevejle. 

Du kommer til at arbejde med disse emner, mens vi gennemgår forskellige kursustemaer, hvor vi samtidig laver billedkunstopgaver for at opbygge din portfolio:  

  • Instrumenter 
  • Musikvideoer 
  • Koncertproduktion 
  • Optagelse 
  • Sangskrivning 
  • Musikteori og musikhistorie 

Basis+ Håndværk og Design

Basis+ Håndværk og Design er et forløb, der forbereder dig til at vælge en retning på FGU. Vi fokuserer på at styrke dine personlige og sociale færdigheder.

Vi tilbyder spændende muligheder inden for kreativ læring og det kreative håndværk, hvor du kan opleve succes gennem opgaver og udfordringer, som er tilpasset dig. Vi lægger vægt på at skabe noget konkret og værdifuldt i forløbet. 

Du vil blive opfordret til at deltage i ugentlige ture, såsom vandreture i naturen eller ture for at købe materialer til værkstedet. Disse ture vil give dig relevant træning i forhold til opgaverne.

På Basis+ lærer du om samfundet, privatøkonomi, arbejdspladser, samarbejde og erhvervsliv gennem forskellige aktiviteter.

Du får også mulighed for at afprøve forskellige praktikker, både internt på skolen eller eksternt i virksomhedspraktik. Dette vil hjælpe dig med at finde ud af, hvilken uddannelse eller job der passer bedst til dig. Praktikken aftales individuelt efter dine behov.

På FGU Nordvestsjælland tilbyder vi

12 Fagtemaer: