Mad & Ernæring

Velkommen til linjefaget Mad & Ernæring

Her får du hænderne i bolledejen, rører i gryderne, skræller kartoflerne og tager opvasken. På Mad & ernæring lærer du at lave kendte, kolde og varme frokostretter.

Du kommer til at lære at følge en opskrift, men også at være kreativ, når der kommer spændende råvarer i køkkenet. Ligesom du kommer igennem et hygiejnebevis og et egenkontrolkursus, som du kan tage med dig videre ud på arbejdsmarkedet.

Vores køkkener bliver jævnligt brugt ved store, lokale events. I den forbindelse vil du også lære, hvordan man planlægger og opstiller et event selv helt fra bunden. 

Der kan være variation af opgaverne i køkkenet fra skole til skole. 

Men du kommer også til at lære, hvordan et kantinekøkken fungerer med alt fra morgenmad, frokost, catering, konferencer til mødeforplejning, da køkkenerne står for at tilberede morgenmad og frokost på FGU Nordvestsjællands tre skoler. Eller hvordan en moderne café drives. 

I din tid på Mad & Ernæring vil du også få mulighed for at komme på praktikophold enten på andre uddannelsessteder eller i virksomheder indenfor restaurationsbranchen.

Du finder Mad & Ernæring på skolerne i Holbæk og Fårevejle. 

Du vil komme til at arbejde med disse emner:

  • Produktion af mad til unge og voksne i kantine
  • Ernæring og Sund kost 
  • Råvarer, kvalitet og god smag
  • Bæredygtighed og madspild
  • Hygiejne
  • Brancheafklaring og praktikpladssøgning  
  • Arbejdsmiljø og ergonomi
  • Tilberedningsmetoder

På FGU Nordvestsjælland tilbyder vi

11 værkstedslinjer: