Mad & Ernæring i Holbæk har for alvor fundet sin plads på Værftet efter at have været i gang i et halvt års tid. Med støtte fra A. P. Møller Fonden og Nordea-Fondens Værkstedspulje har køkkenet fået mere plads og opgraderet udstyr.
Blandt andet en ny robot køkkenmaskine og en ny stor ovn har effektiviseret arbejdsprocessen, så eleverne kan lave store mængder mad på kort tid, hvilket er afgørende, når de hver dag serverer 150 portioner frokost til eleverne på FGU i Holbæk.
Derudover har FGU’s andre fagtemaer også bidraget til køkkenet. Kunst og Design i Svebølle har lavet kopper, Maritim i Holbæk har lavet saltkar og der er endnu flere ting på vej.
Også eleverne er glade for at være der, og der er kommet balance i omgivelserne. En elev fortæller:
”Jeg synes, det er fedt at være her. Det er noget andet, end jeg havde regnet med. Man laver rigtigt meget hele tiden og laver mad til mange mennesker og det giver også en ansvarsfølelse, at man skal nå at blive færdig med det.”